Nyheter

2023

BASTA-dagen 2023

Publicerad 25 sep. 2023

Den 9 november är du varmt välkommen till årets upplaga av BASTA-dagen, där talare från Kemikalieinspektionen, Byggföretagen och Beijer Byggmaterial är på plats (digitalt). Om du vill lära dig mer eller få fördjupade kunskaper om hållbara produktval, anmäl dig idag. 

Välkommen till hackathon

Publicerad 04 sep. 2023

Är du utvecklare eller designer? Som vill skapa en mer effektiv, digitaliserad och hållbar samhällsbyggnadsprocess? Välkommen till ett hackathon!

DEROME hämtar data VIA API

Publicerad 01 sep. 2023

Avgifter för 2024

Publicerad 31 aug. 2023

Digitalisering av hållbara produktval

Publicerad 01 juni 2023

Vad kan det möjliggöra för återbruk?

När miljöbedömningar, artikeldata och byggbranschen digitaliseras öppnas nya möjligheter för att effektivisera flöden av information. Kravbilden på produkter blir allt mer komplex, bland annat genom krav från den egna organisationen, miljöcertifieringar för byggnader och EU-taxonomin. 

Den 15 juni får du höra Pehr Hård, vd, BASTA Online AB och Carolina Larsson, avdelningschef certifiering samt chef Miljöbyggnad och Miljöbyggnad iDrift, SGBC samtala kring hur vi ska hantera detta under ett lunchwebbinarium.

Läs mer och anmäld dig här

Lansering 30 Maj 2023

Publicerad 05 maj 2023

Vi har stora saker på gång inom BASTA-systemet. Vi förbereder nu för vår största lansering någonsin!

Under det senaste halvåret har vi arbetat med att stöpa om våra kriterier och bygga en helt ny hemsida. Vi är övertygade om att det både kommer underlätta arbetet med att bedöma och registrera artiklar, samt öka värdet av att registrera artiklar. Detta genom enklare kommunikation med intressenter och en ökad exponering av registrerade artiklar.

Gemensamt webbinarium med Chemwise

Publicerad 14 apr. 2023

Välkommen till ett webbinarium där BASTA, tillsammans med Chemwise, går igenom hur ni kan jobba för att säkerställa en trygg arbetsmiljö.

Att jobba mot en säker arbetsplats är något vi brinner för, därför vill vi bjuda in er till detta kostnadsfria webbinarium, där vi kommer att gå igenom de verktyg som finns hos BASTA och ge exempel på hur Chemwise jobbar med BASTAs kriterier.