Nyheter

2022

Uppdaterade logotyper i BASTA

Publicerad 12 dec. 2022

BASTA har nöjet att informera alla er som är med i BASTA-systemet att nu så har vi publicerat uppdaterade och nya logotyper gällande BASTA systemets betygsnivåer och produktgupper.

Fler uppdateringar av BASTA Loggbokstjänst

Publicerad 12 okt. 2022

Vi har rullat ut flertalet uppdateringar till vår loggbokstjänst den senaste tiden. Här kommer en sammanfattning av uppdateringarna.

CCBuild nu integrerat i BASTA loggbokstjänst

Publicerad 04 okt. 2022

Idag släpps en stor uppdatering av BASTAs loggbokstjänst. Uppdateringen innebär ett närmre samarbete och en integration med Centrum för cirkulärt byggande (CCBuild). Nu kan ni som användare av BASTAs loggbokstjänst lägga till artiklar i era loggböcker direkt från CCBuilds marknadsplats.

Avisering om årsavgifter för 2023

Publicerad 01 sep. 2022

BASTA har sänt ut en avisering om nya årsavgifter för 2023.

Avgifterna för leverantörer som registrerar artiklar i BASTA-systemet kommer höjas från och med 1 januari 2023. Nuvarande avgifter har varit oförändrade sedan 2019 och behöver därför justeras.

BASTA Nyhetsbrev augusti

Publicerad 01 sep. 2022

BASTA-kansliet önskar er alla välkomna tillbaka efter en varm sommarsemester till en fortsatt varm och vacker augusti månad.

Vi har en underbar höst och vinter planerad för er med utbildningar, online morgonevent och vår omtyckta BASTA-dag på gång. Vi tänkte att ni kan behöva lite svalkande BASTA fläktar så här kommer lite information om kommande nyheter och uppdateringar inom BASTA-systemet.

Anmäl er till BASTA-dagen

Publicerad 18 juli 2022

Nu online och kostnadfritt

Det är nu dags för 2022 års BASTA-dag. En dag då vi sätter fokus på hållbara materialval och digitaliserad data med inspel från byggprocessens olika intressenter. Seminariet har fokus på användare, leverantörer och sektorns miljöarbete och visioner för att förbättra och höja miljöprestandan i våra byggmaterial, byggnader och anläggningar.

Ett optimalt och effektivt byggande kräver också nydanande och förbättrade stödprocesser och verktyg. I dagens seminarium får vi ta del av intressanta projekt som sätter fokus på nya arbetssätt och metoder för att öka effektiviteten i miljöarbetet.

BASTA Nyhetsbrev juli

Publicerad 06 juli 2022

Nu är BASTAs nyhetsbrev juli 2022 publicerat.

Vi här på BASTA kontoret vill passa på att önska våra kunder och samarbetsparters en fin sommar och passa på att informera lite om vad som hänt under våren och vad som är på gång inom BASTA-systemet verksamhet.

Pehr Hård blir ny vd för BASTAonline

Publicerad 18 jan. 2022

Han efterträder Sussi Wetterlin som efter sju år som vd övergår i egen verksamhet.

Basta driver en av samhällsbyggnadsbranschens största digitala databaser med byggprodukter som klarar högt ställda krav på kemiskt innehåll. Systemet tillhandahåller också en kostnadseffektiv loggbok där all information kan samlas som rör byggprodukters miljöprestanda.