Nyheter

2024

Uppdatering i kommande kriteriedokument - PFAS

Publicerad 20 juni 2024

I kriterieversion V34.1 som släpptes den 1 februari och blir gällande den 1 augusti har förändringar gjorts kring PFAS. Läs om vad som gäller nedan. 

Unikt verktyg

Publicerad 18 juni 2024

BASTA har en styrelse med gedigen erfarenhet och kunskap, som vi har intervjuat. Först ut är Kavin Clevberger på Caverion.

Revisionsprocessen i BASTA

Publicerad 29 maj 2024

Det är ljust ute, träden är gröna och sommaren närmar sig – och likaså revisionsprocessen. Varje år genomför BASTA en revision med upp till 60 - 70 anslutna företag. Vi går igenom hur det går till. 

Lindab tillgängliggör hållbarhetsdata

Publicerad 23 maj 2024

LINDAB är ett ledande ventilationsbolag i Europa med lösningar för energieffektiv ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet och miljötänk. Som koncern har de en stor mängd artiklar i BASTA-systemet och har höga ambitioner för framtiden.

Lansering av vägledning för nya taxonomikrav

Publicerad 11 apr. 2024

Vi har tillsammans med Byggföretagen och Fastighetsägarens taxonominätverk utrett hur EU:s taxonomi ska tillämpas i byggbranschen. 

Kom förbi och prata med oss på Nordbygg

Publicerad 26 feb. 2024

BASTA är på Nordbygg och träffar gärna dig i vår monter! Vi deltar också i programmet med ett pass om digital hållbarhetsdata.

Internationell API-användning

Publicerad 15 feb. 2024

BeWo, ett danskt företag som gör det möjligt för organisationer att spåra sitt miljöavtryck, är en av de senaste användarna av BASTA:s API. Och den tredje internationella API-användaren!

Nya och uppdaterade kriterier

Publicerad 01 feb. 2024

Vi har nya och uppdaterade kriterier gällande reproduktionstoxicitet, hormonstörande ämnen, PBT, PFAS, PMT och cirkulerad råvara. Förändringar träder i kraft den första augusti 2024.