Utbildningar & seminarier

Utbildningar

BASTA- Kriterier, kvalificering, registrering av produkter i BASTA-systemet och kraven i sektorn.

Välkommen till en utbildning om BASTA för er som är nya i BASTA-systemet, för er som är materialleverantörer, producenter eller tillverkare och som vill kunna kvalificera, validera och registrera era produkter utifrån BASTA:s kriterier och kraven i sektorn. Under dagen finns även utrymme för att diskutera specifika frågor som rör det egna företaget.

Detta är en praktisk utbildning för att öka kompetensen i ert företag och för att skapa systematiska rutiner gällande utfasingen och kunskapen kring farliga ämnen i bygg- anläggnings produkter. Utbildningen inkluderar bl.a. hur du registerar produkter i systemet, kvalificerar och validerar i systemet, kraven i sektorn, kraven som ställs på byggmaterial inom de olika certifieringssystemen så som Miljöbyggnad, Svanen etc., samt en workshop – där du har möjlighet att skicka in egna frågor.

Plats: IVL Svenska Miljöinstitutet, Stockholm eller Göteborg
Anmälan: Klicka på datumen nedan för att anmäla dig till utbildningstillfället

2019-02-20 – Stockholm

2019-02-27 – Göteborg

2019-05-16 – Stockholm

Tid: kl. 10.00-16.30.
Avgift: Grundpriset är 1 250 sek (inkl. moms) och inkluderar lunch och fika under dagen. Detta pris gäller för företag registerade i BASTA systemet – leverantör, producent och tillverkare. Om du arbetar för en organisation som har rabatt på utbildningen så glöm inte att notera detta i din anmälan. Alla andra betalar 2 000 sek (exkl. moms.)
Målgrupp:  Producenter, leverantörer, återförsäljare, konsulter och andra intressenter.
För mer information om programmet kontakta Sussi Wetterlin, sussi.wetterlin@ivl.se eller Paulina Rode-Kemlo, paulina.rodekemlo@ivl.se

 

Ny online utbildning
BASTA – Ett verktyg i produktvalsprocessen – Användning av BASTA-systemet för uppföljning av materialkrav och loggböcker

Vi kan nu erbjuda ca 45 min till en och en halv timmes gratis online utbildningar med skype eller lync.

Kontakta Paulina Rode-Kemlo för att boka online utbildningar eller om ni är intresserade utav denna utbildning i eventuellt annat format, paulina.rodekemlo@ivl.se

Vi visar hur BASTA verktyg för produkthantering/loggbok används på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt för att hantera materialvalsfrågan och hur man som företag ställer effektiva krav. Hur bestämmer man ambitionsnivå för giftfria byggnader vad gäller material och uppföljning?

Målgrupp: Alla som vill lära sig mer om att använda BASTA-systemet för att hantera materialval och materialkrav. För mer information kontakta Paulina Rode-Kemlo, paulina.rodekemlo@ivl.se


Företagsanpassade BASTA utbildningar

Vad skulle göra skillnad för ert företags utveckling?
Hur kan ni förbättra er personals kunskap och kompetens? Hur säkerställer ni att er personal är uppdaterad med det senaste inom detta område, ex de senaste lagarna eller direktiven?

BASTA skräddarsyr utbildningar för såväl leverantörer som användare efter era speciella behov.

För mer information, kontakta Carina Loh Lindholm

Tel 010-788 69 21, carina.loh.lindholm@ivl.se

En företagsanpassad utbildning är perfekt för dig som har specifika önskemål, eller brådskande behov, men är också ett effektivt alternativ till traditionella kurser.

Med vänlig hälsning från BASTA kansliet,
BASTAonline AB, Box 21060, SE-100 31 Stockholm,
Tel: +46 (o)10-788 65 00 . www.bastaonline.se
bastaonline@ivl.se

 

Seminarier & Evenemang

Anmäl er till BASTA-dagen 2019!

BASTA-dagen 2019 – den 7 november.

Ni kan anmäla er till Paulina Rode-Kemlo redan nu


Vägen till Giftfritt Byggande – den 14 mars 2019!
 –  Evenemanget med agendan om hur vi når ett hållbart byggande

Plats: Näringslivets Hus
Datum: 14 mars 2019
Tid: 08:15 – 17:00
Anmälningar: Anmäl er här…

Välkommen till IVL:s och BASTA:s gemensamma årliga evenemang Vägen till ett giftfritt byggande.

Kraven på att nya hus ska vara hållbara höjs nu i rask takt. Leverantörer och producenter av byggvaror står idag inför många utmaningar och krav från bygg- och fastighetsbranschen. Efterfrågan på byggvarors dokumentation och information om innehåll ökar med beställarnas ambitionsnivå.

Den 14 mars står lösningar, inspiration och utveckling för giftfritt byggande i centrum. Vi bjuder in till en informationsrik mötesplats om strategiskt och praktiskt miljöarbete, där organisationer, myndigheter, branschföreträdare och verksamma utövare och intressenter samlas och utbyter kunskap, idéer och tjänster. Under dagen får du ta del av intressanta presentationer och exempel på innovationer, lära dig mer om hur företag och organisationer arbetar för att byta ut farliga ämnen och främja god miljö.

Spika den 14 mars 2019 i kalendern – registrera din anmälan nedan för Vägen till giftfritt byggande.

Välkommen att delta som utställare. Ta chansen att delta som utställare och få möjlighet att på olika sätt nå era specifika kundgrupper eller komma i kontakt med de rätta beslutsfattarna. För bokning och mer information kontakta lidia.partheni@ivl.se

Vägen till giftfritt byggande arrangeras gemensamt av BASTA och IVL Svenska Miljöinstitutet. BASTA är branschens enda vetenskapligt baserade bedömningssystem med fritt tillgänglig information om bygg- och anläggningsprodukter.

Med vänlig hälsning
BASTA-kansliet

 

basta webb snapp

Mässor och utställningar