Utbildningar & Evenemang

Online utbildningar - För tillfället så körs alla utbildningar online

Kriterieutbildning

BASTA- Kriterier, kvalificering, registrering av produkter i BASTA-systemet och kraven i sektorn.

Välkommen till en prisvärd utbildning om BASTA för er som är nya i BASTA-systemet, för er som är materialleverantörer, producenter eller tillverkare och som vill kunna kvalificera, validera och registrera era produkter utifrån BASTA:s kriterier och kraven i Sektorn.
Mer information, pris och boka plats på någon utav utbildningarna…

Dessa är höstens datum:

Tiden som gäller för alla webutbildningarna är kl. 09.00-14.00 (med en timmes paus för lunch) 

2020-09-02 – Webutbildning –
Pris: 850 SEK exkl. moms

2020-10-07 – Webutbildning –
Pris: 850 SEK exkl. moms

2020-11-27 – Webutbildning –
Pris: 850 SEK exkl. moms

Loggboks utbildning

BASTA loggbok– Ett verktyg i produktvalsprocessen

Vi visar hur BASTA:s-loggbok används på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt för att hantera materialvalsfrågan och hur man som företag ställer effektiva krav. Vi kan nu erbjuda ca 45 min till en och en halv timmes gratis online utbildningar i Teams, skype eller lync. Boka online utbildning…

Vi har även Företagsanpassade utbildningar vid förfrågan. Om ni är intresserade av mer mer information och bokning, klicka här…

 

 

Evenemang

BASTA-dagen 2020 – Stockholm den 4 november 2020.

Kemikalieinnehåll och Cirkuläritet – framtidens hållbara material i bygg och anläggning

I år tar vi pulsen på det heta ämnet Cirkulära material. En av de viktigaste aspekterna för ett hållbart cirkulärt flöde är att vi säkerställer att våra material och produkter inte innehåller oönskade ämnen som ska bort från vårt kretslopp. Men ibland står innehåll av farliga ämnen i konflikt med andra positiva miljöaspekter, som minskad klimatbelastning och minskat uttag av jungfruliga naturresurser. Hur navigerar vi rätt för att nå hållbara cirkulära materialflöden?

Urval av talare:
Karolina Brick från Riksbyggen och Emma Östlund från Ettelva arkitekter ger oss en uppdatering från projektet CIX – vilka verktyg finns på plats för att mäta cirkularitet och vilken cirkularitetsgrad kan nås i Riksbyggens bostadsutveckling?
Från tillverkarsidan berättar Peder Welander från Moelven, Fredrik Jornlind från Swerock och Henrik Jansson från SVEFF (färg och lim) om de utmaningar och möjligheter de ser när det kommer till kemiskt innehåll och cirkuläritet.
Vi får även höra Tonie Wickman från det nyinrättade Substitutionscentrum berätta om deras arbete, och som vanligt blir det också nyheter från Basta och IVL Svenska Miljöinstitutet.

Datum: 2020-11-04
Plats: Wallenbergaren, Näringslivets hus, Storgatan 19, 114 51 Stockholm
Tid: 09.00 – 16.30, registrering från 08.30
Kostnad: Den 1 november är sista anmälningsdag. Avgiften är 1 695 SEK exkl. moms och inkluderar lunch och fika under dagen. Priset för för företag registrerade i BASTA systemet och användare av BASTA projekthanterare är 1 395 SEK exkl. moms. OM SEMINARIET EJ KAN KÖRAS LIVE PÅ GRUND AV CORONA SÅ KOMMER VI ATT KÖRA ETT ONLINE SEMINARIE TILL EN REDUCERAD KOSTNAD. Informationen uppdateras successivt

Ni kan boka BASTA-dagen 2020 här…

Mässor

För tillfället så är våra mäss aktiviteter pausade