Om webbplatsen

BASTA är ett vetenskapliga baserat system med syftet att fasa ut särskilt farliga ämnen från bygg- och anläggningsprodukter. Med fritt tillgänglig information ger vi er verktygen som möjliggör trygga materialval. BASTA visar er vägen till ett giftfritt byggande!

Tekniska rekommendationer

Webbplatsen är byggd enligt de senaste webbstandarder. Webbplatsen kommer därför att fungera som bäst i de senaste webbläsarna (inklusive Internet Explorer 10+). Alla webbläsare som stödjer html 5, css 2-3 och JavaScript kan avändas med denna webbplats. Webbplatsen kräver även att du tillåter cookies i din webbläsare för att fungera fullt ut.

Webbplatsens gränssnitt är responsivt. Det innebär att webbplatsens gränssnitt anpassar sig till den skärmytan som är tillgänglig på enheten du surfar med. Oavsett om det är en mobiltelefon, läsplatta eller storskärm.

Webbplatsen använder JavaScript för att förbättra din upplevelse. Utan JavaScript aktiverat i din webbläsare kan vissa delar på webbplatsen upplevas som inkorrekta eller förvirrande men all information kommer vara tillgänglig. Om du stänger av JavaScript i din webbläsare, kommer du inte kunna använda webbplatsen fullt ut.

Om du upplever att webbplatsen ser konstig ut, kan du behöva uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Vi publicerar även dokumentinnehåll i form av pdf-filer. Nya operativsystem har stöd att läsa detta format. Du kan kan ladda ner gratisversionen av Adobe Acrobat Reader för att öppna dessa dokument.