För användare
Sök produkt Hantera projekt
För leverantörer
Hantera produkt Teckna avtal

Utbildningar

BASTA visar sektorns alla aktörer vägen till giftfritt byggande. En viktig del i detta arbete är att hålla utbildningar, delta i nätverk och mässor. BASTA ger regelbundet utbildningar där du är varmt välkommen att delta.

Utbildningar och seminarier 2014-2015


Vägen till giftfritt byggande 2015

Datum: 4 mars 2015, Registrering från kl. 08.45, seminariet startar kl. 09.30 – 16.30 (med efterföljande mingel till kl. 17.30)
Plats: Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57 A, Stockholm Målgrupp: Byggherrar, fastighetsägare, byggmaterialleverantörer, kommuner samt övriga intresserade.
Avgift: 2 500 kr (exkl. moms)

Anmälan: Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att få mer information och göra din anmälan.

Program: Klicka härlänk till annan webbplats

För mer information, kontakta oss på kunskap@ivl.se eller bastaonline@ivl.se

Hur långt har vi kommit, egentligen?
Bygg- och anläggningssektorn spelar en nyckelroll för att vi i Sverige ska kunna nå miljömålet ”Giftfri miljö” - ett av de svenska miljömål som är allra tuffast att nå. Det innebär bland annat att användningen av särskilt farliga ämnen ska upphöra och att den sammanlagda exponeringen av kemiska ämnen inte ska vara skadlig för människa eller miljö.

Seminariet ”Vägen till giftfritt byggande” arrangeras gemensamt av BASTA och IVL Svenska Miljöinstitutet. Vid seminariet 2015 undersöker vi hur långt vi har kommit på vägen till en giftfri miljö; vad har hänt sedan seminariet 2014, hur arbetar myndigheter, leverantörer, fastighetsägare och bygg- och anläggningssektorn för att nå målen? Och vad krävs för att snabba på processen?

Seminariet kommer främst att fokusera på följande tre områden:
Aktuella kemikaliefrågor – en särskild uppföljning om ftalater och hormonstörande ämnen. Företrädare för myndigheter, forskningen och industrin ger sina perspektiv. • Loggböcker – hur bidrar loggböcker och andra verktyg till ett giftfritt produktval? Vad hände med regeringspropositionen om loggböcker? Hur fungerar arbetet i praktiken och vilka andra verktyg krävs för en effektiv process och fokus på substitution?
Är CSR en viktig fråga vid bedömning av bygg- och anläggningsprodukter? Och hur kan uppföljningen av CSR-kraven hanteras tillsammans med uppföljning av kemikaliekraven?

Stockholm, 16 april 2015

BASTA halvdagsutbildning kl. 13.00-16.30.

Plats: IVL Svenska Miljöinstitutet, Valhallavägen 81, Stockholm
Avgift: 1200 SEK (exkl. moms)
Anmälanfyll i anmälningsformuläret härlänk till annan webbplats.
Målgrupp: Leverantörer som deltar eller är intresserade av att delta i BASTA-systemet.
För mer information om programmet kontakta Sussi Wetterlin, sussi.wetterlin@ivl.se eller Paulina Rode-Kemlo, paulina.rodekemlo@ivl.se

Välkommen till en halvdagsutbildning om BASTA för dig som byggmaterialleverantör. Utbildningen ger en genomgång av BASTA-metodiken och en förståelse för hur du som leverantör går tillväga för att registrera produkter i BASTA-systemet.

Mer information, klicka härPDF


Stockholm, 17 september 2015

BASTA halvdagsutbildning kl. 13.00-16.30.

Välkommen till en halvdagsutbildning om BASTA för dig som byggmaterialleverantör. Utbildningen ger en genomgång av BASTA-metodiken och en förståelse för hur du som leverantör går tillväga för att registrera produkter i BASTA-systemet.

Stockholm, 12 november 2015

BASTA-dagen 2015 - Boka in detta datum i din kalender!

Den 12 november går BASTA-dagen av stapeln. Vi kommer att publicera mer information om BASTA-dagen inom kort.

Företagsanpassade BASTA utbildningar

Vad skulle göra skillnad för ert företags utveckling?
Hur kan ni förbättra er personals kunskap och kompetens? Hur säkerställer ni att er personal är uppdaterad med det senaste inom detta område, ex de senaste lagarna eller direktiven?

BASTA skräddarsyr utbildningar för såväl leverantörer som användare efter era speciella behov.

För mer information, kontakta Anna Widheden

Tel 031-7256262, anna.widheden@ivl.se

En företagsanpassad utbildning är perfekt för dig som har specifika önskemål, eller brådskande behov, men är också ett effektivt alternativ till traditionella kurser.

Med vänlig hälsning från BASTA kansliet,

BASTAonline AB, Box 21060, SE-100 31 Stockholm,
Tel: +46 8 598 563 00. www.bastaonline.selänk till annan webbplatsbastaonline@ivl.se

BASTAonline AB, Box 210 60, 100 31 Stockholm, Tel: 08-598 563 00.